Helping Hands - Ruke pomoci - Radni zadaci

Vaš je zadatak kao naše djelatnice/djelatnika da starijim i nemoćnim osobama o kojima se brinete ublažite osjećaj usamljenosti i eventualne socijalne izolacije pružanjem prije svega emocionalne, a zatim i fizičke potpore. To uključuje razgovore i druženje sa starijim i nemoćnim osobama, brigu o njihovom kućanstvu te pružanje pomoći koja im je potrebna ovisno o njihovom zdravstvenom stanju.

Briga o starijoj i nemoćnoj osobi uključuje slijedeće poslove:

  1. Preuzimanje brige o kućanstvu – baš kao i doma, Vaš će zadatak u mjestu boravka starije nemoćne osobe biti organizirati kućanstvo te voditi brigu o čistoći i urednosti kako kuće, tako i odjeće.
  2. Planiranje prehrane koje uključuje brigu o nabavi namirnica, slaganje dnevnog ili tjednog jelovnika koji je u skladu sa potrebama osobe o kojoj se brinete, pripremanje obroka prema dogovorenom rasporedu te pomoć pri hranjenju ukoliko je potrebna.
  3. Briga o mobilnosti – pomoć osobi o kojoj se brinete pri kretanju u kući i izvan nje ili pomoć pri rekreaciji i šetnji te vozačke usluge.
  4. Briga o osobnoj higijeni – ovisno o pokretnosti starije osobe o kojoj brinete bit će joj potrebna pomoć pri odijevanju i svlačenju, pomoć pri kupanju te drugi vidovi higijenskih potreba ovisno o klijentu i njegovom zdravstvenom stanju.
  5. Dežuranje tijekom noći, ali samo ukoliko je to potrebno.
  6. Razbibriga i zabava – ovo je definitivno najzanimljiviji aspekt Vašeg posla koji uključuje razgovore, igre te druženje sa starijom osobom o kojoj brinete.

Važno je napomenuti kako posao naših djelatnica/djelatnika NE UKLJUČUJE davanje injekcija, promjenu katetera, obradu rana i mijenjanje zavoja te druge medicinske usluge za koje je zaduženo njemačko medicinsko osoblje.