1. Kako se regulira radni odnos?
Sa svakim zaposlenikom se sklapa Ugovor o radu na određeno vrijeme. Sa prvim danom rada radimo prijavu na mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Prijava se vrši na puno radno vrijeme, a cijeli period rada ulazi u radni staž radnika kojim se u budućnosti ostvaruje pravo na mirovinu.

2. Koliko iznosi plaća?
Neto primanja variraju ovisno o stanju osobe o kojoj se brinete (da li je pokretna ili nepokretna, ima li demenciju, itd…) i radi li se o jednoj ili dvije osobe. Neto primanja za mjesec dana rada kreću se u rasponu od 9.000-13.000 kuna. To je iznos koji je Vaš i koji se isplaćuje na Vaš bankovni račun i od njega ne morate plaćati nikakve poreze, doprinose ili bilo kakva druga davanja.

3. Kako i kada se isplaćuje plaća?
Plaća se isplaćuje na Vaš tekući račun (ukoliko imate blokirani račun isplaćuje se na tekući i zaštićeni račun) u periodu od 10.-15. u mjesecu za prethodni mjesec. Npr. Plaća za sedmi mjesec isplaćuje se u osmom mjesecu između 10. i 15.
Istovremeno sa neto plaćom koju uplaćujemo na Vaš tekući račun, uplaćujemo za Vas sve potrebne doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te sva druga potrebna davanja.

4. Tko snosi troškove puta u Njemačku i natrag?
Cjelokupan trošak puta u Njemačku, kao i povratak u Hrvatsku nakon odrađenog posla snosimo mi tako da sa te strane nemate nikakvih troškova. Također, cjelokupnu organizaciju puta odrađujemo mi – plan puta, kupovinu i dostavu karata, odabir prijevoznog sredstva…

5. Na koliko dugo se ide u Njemačku?
U našem slučaju, popularno zvani „Turnusi“ traju od jednog do tri mjeseca, ovisno o potrebi. Ukoliko zaposlenik želi ostati duže to je također moguće, bitno je samo da se ta informacija na vrijeme zna kako bi se mogao napraviti raspored.

6. Gdje se radi u Njemačkoj?
Nismo striktno vezani uz određenu regiju ili grad u Njemačkoj. Naši klijenti razmješteni su po cijeloj Njemačkoj.

7. Godišnji odmor?
Nakon odrađenog perioda od tri mjeseca, osobama koje se vraćaju na posao u Njemačku, dajemo plaćeni godišnji u trajanju od dva tjedna. Ukoliko osoba nije iskoristila godišnji i prestaje raditi za nas, isplaćujemo naknadu za neiskorišteni godišnji odmor sukladno Zakonu o radu.

8. Zdravstveno osiguranje?
U slučaju da se tijekom Vašeg boravka u Njemačkoj razbolite ili se dogodi nešto uslijed čega morate otići liječniku, to regulirate pomoću EU zdravstvene iskaznice. Nju možete zatražiti u bilo kojem uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje prije odlaska u Njemačku ili je mi možemo zatražiti za Vas nakon što Vas zaposlimo. Zdravstveno osiguranje pokriva svu medicinsku pomoć koja ne može čekati Vaš povratak u Hrvatsku.

9. Moram li ja Vama nešto platiti za traženje posla?
Ne. U niti jednom trenutku nećemo od Vas tražiti naknadu za traženje posla i zapošljavanje.