Česta pitanja

1. Kako se regulira radni odnos?
Sa svakim zaposlenikom se sklapa Ugovor o radu na određeno vrijeme. Sa prvim danom rada radimo prijavu na mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Prijava se vrši na puno radno vrijeme, a cijeli period rada ulazi u radni staž radnika kojim se u budućnosti ostvaruje pravo na mirovinu.

2. Koliko iznosi plaća?
Neto primanja variraju ovisno o stanju osobe o kojoj se brinete (da li je pokretna ili nepokretna, ima li demenciju, itd...) te radi li se o jednoj ili dvije osobe. Neto primanja za mjesec dana rada iznose do 2.000 EUR. To je iznos koji je Vaš i koji se isplaćuje na Vaš bankovni račun te od njega ne morate plaćati nikakve poreze, doprinose ili bilo kakva druga davanja.

3. Kako i kada se isplaćuje plaća?
Plaća se isplaćuje na Vaš tekući račun (ukoliko imate blokirani račun isplaćuje se na tekući i zaštićeni račun) svakog 12. u mjesecu za prethodni mjesec. Iznimka je jedino ukoliko 12. pada na vikend tada je plaća prvi radni dan iza toga. Na primjer plaća za mjesec kolovoz isplaćuje se 12. rujna, a ukoliko 12. rujna pada na subotu ili nedjelju plaća je na računu u ponedjeljak. Plaća je redovita i točno onakva kakvu dogovorimo ovisno o konkretnom slučaju to jest stanju osobe o kojoj brinete. Istovremeno sa neto plaćom koju uplaćujemo na Vaš tekući račun, uplaćujemo za Vas sve potrebne doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te sva druga potrebna davanja.

4. Tko snosi troškove puta u Njemačku i natrag?
Cjelokupan trošak puta u Njemačku, kao i povratak u Hrvatsku nakon odrađenog posla snosimo mi tako da sa te strane nemate nikakvih troškova. Putuje se autobusom i vlakom te cjelokupnu organizaciju puta odrađujemo mi - plan puta, kupovinu i dostavu karata itd. Uz dogovor je moguće putovati privatnim prijevoznikom ili u vlastitom aranžmanu.

5. Na koliko dugo se ide u Njemačku?
U našem slučaju, popularno zvani „Turnusi“ traju od jednog do tri mjeseca, ovisno o potrebi i Vašim mogućnostima. Ukoliko zaposlenik želi ostati duže to je također moguće, bitno je samo da se ta informacija na vrijeme zna kako bi se mogao napraviti raspored.

6. Gdje se radi u Njemačkoj?
Nismo striktno vezani uz određenu regiju ili grad u Njemačkoj. Naši klijenti razmješteni su po cijeloj Njemačkoj.

7. Postoji li godišnji odmor?
Nakon odrađenog perioda od minimalno dva ili tri mjeseca osobe koje se vraćaju na posao u Njemačku ostvaruju pravo na plaćeni godišnji odmor čije trajanje ovisi o duljini odrađenog turnusa. Ukoliko osoba nije iskoristila godišnji odmor i prestaje raditi za nas tada isplaćujemo naknadu za neiskorišteni godišnji odmor sukladno Zakonu o radu.

8. Zdravstveno osiguranje?
U slučaju da se tijekom Vašeg boravka u Njemačkoj razbolite ili se dogodi nešto uslijed čega morate otići liječniku, to regulirate pomoću EU zdravstvene iskaznice. Nju možete zatražiti u bilo kojem uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje prije odlaska u Njemačku ili je mi možemo zatražiti za Vas nakon što Vas zaposlimo. Zdravstveno osiguranje pokriva hitne slučajeve to jest svu medicinsku pomoć koja ne može čekati Vaš povratak u Hrvatsku, dok redovne preglede i dalje obavljate u Hrvatskoj.

9. Moram li ja Vama nešto platiti za traženje posla?
Ne. U niti jednom trenutku nećemo od Vas tražiti naknadu za traženje posla i zapošljavanje.

10. Koliko dugo čekam posao?
Čekanje posla prvenstveno ovisi o Vama i Vašim zahtjevima koje eventualno imate u vezi slučaja. Ukoliko nemate puno zahtjeva po pitanju stanja osobe ili drugih okolnosti tada možete očekivati puno brži angažman. Ukoliko imate određene zahtjeve tada je moguće da ćete malo pričekati dok ne nađemo nešto što bi Vam odgovaralo.

chevron-downmenu-circle