Radni zadatci

Vaš je zadatak kao naše djelatnice/djelatnika da starijim i nemoćnim osobama o kojima se brinete ublažite osjećaj usamljenosti i eventualne socijalne izolacije pružanjem prije svega emocionalne, a zatim i fizičke podrške. To uključuje razgovore i druženje sa starijim i nemoćnim osobama, brigu o njihovom kućanstvu te pružanje pomoći koja im je potrebna kako bi normalno funkcionirali ovisno o njihovom zdravstvenom stanju.

Briga o starijoj i nemoćnoj osobi uključuje slijedeće poslove

Preuzimanje brige o kućanstvu - baš kao i doma, Vaš će zadatak biti organizirati kućanstvo starije nemoćne osobe te voditi brigu o čistoći i urednosti kako kuće, tako i odjeće.

Planiranje prehrane - uključuje brigu o nabavi namirnica, slaganje dnevnog ili tjednog jelovnika koji je u skladu sa potrebama osobe o kojoj se brinete, pripremanje obroka prema dogovorenom rasporedu te pomoć pri hranjenju ukoliko je ona potrebna.

Briga o mobilnosti - pomoć osobi o kojoj se brinete pri kretanju u kući i izvan nje ili pomoć pri rekreaciji i šetnji te usluge vožnje ukoliko su potrebne.

Briga o osobnoj higijeni - ovisno o pokretnosti starije osobe o kojoj brinete bit će joj potrebna pomoć pri odijevanju i svlačenju, pomoć pri kupanju te drugi vidovi higijenskih potreba ovisno o osobi i njezinom zdravstvenom stanju to jest njezinim mogućnostima.

Razbibriga i zabava - ovo je definitivno najzanimljiviji aspekt Vašeg posla koji uključuje razgovore, društvene igre, čitanje, rješavanje križaljki te druženje sa starijom osobom o kojoj brinete.

Važno je napomenuti kako posao naših djelatnica/djelatnika NE UKLJUČUJE davanje injekcija, promjenu katetera, obradu rana i mijenjanje zavoja te druge medicinske usluge za koje je zaduženo njemačko medicinsko osoblje.

chevron-downmenu-circle